Известие

Collapse
No announcement yet.

Малък ел проблем?!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Малък ел проблем?!

Здравейте и предварително се извинявам ако вече има такава тема.. но аз не открих нищо по въпроса.
    Така, карам направо.. Разглобих си средния панел на таблото за да сваля крушките от чек панела за подсветка на часовника, но явно нещо съм прецакал с кабелите или буксите, защото забелязах, че не свети точно наполовина панела за климатроника(преди светеше всичко), като имам предвид самите копчета.
    Ако някой се е натъквал на този дерт ме интересува вътре с крушки ли е панелът или си е друга работата?
    166 2.4 JTD

С крушки е.
    Alfa 155 1.9TD '97 EX
    Alfa 166 2.4 JTD EX
    Alfa 156 2.4 JTD

Comment

Според мен е в буксите проблемът - не си вкарал някоя добре

Sent from my EVA-L19 using Tapatalk

Comment

Първоначално публикувано от Grishata Покажи съобщение
        Според мен е в буксите проблемът - не си вкарал някоя добре

Вчера точно това проверих, наместих ги и не се оправи.. Пак ще пробвам някакви работи, ако не се оправи, знаете ли дали крушките са еднакви с тези по часовника?
        166 2.4 JTD

Comment

На панелът на климатроника има крушки, НО захранването им минава през едни 4 диода, които с веремето и загряването, правят студени спойки. Трябва да се презапоят. Като намеря снимка, ще я приложа!

Даването на газ, води до пристрастяване!
          Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
          Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Другия вариант е просто да си купиш панелчето на климатроника от някоя катастрофирала , пълно е и хубавото е , че не е скъпо

Comment

Благодаря за мненията!
              Мисля, че просто им е дошло времето или пък са дали на късо част от крушките, при даване на контакт в следствие от не добре вкарана букса на панела..
              Някой подменял ли е крушки в панела? Бих бил благодарен да сподели от къде се е сдобил с тях, понеже изглеждат доста специфични и вървят направо с цокъла..
              166 2.4 JTD

Comment

Така, ако някой следи темата и го интересува.. Т1 ее цокъла на крушката, няма ги в магазините, няма и в складовете(а се ползват и при 156 и 147..) В един сайт намерих само 1 бройка, но и това е съмнително

А, Фюриъс, гледам ровил си се и сигурно си по-запознат със схемите... имаш ли идея от къде да разчовъркам сензора за отворена врата(че ми светят лампите в купето като се качи някой , без да имам отворено нищо, а проблема се оправя като отворя и затворя задна лява врата, тоест сигурно е от нея дерта.
                Last edited by mirecyt; d.m.y г., 09:22.
                166 2.4 JTD

Comment

Първоначално публикувано от mirecyt Покажи съобщение
                  Така, ако някой следи темата и го интересува.. Т1 ее цокъла на крушката, н
                  яма ги в магазините, няма и в складовете(а се ползват и при 156 и 147..) В един сайт намерих само 1 бройка, но и това е съмнително

А, Фюриъс, гледам ровил си се и сигурно си по-запознат със схемите... имаш ли идея от къде да разчовъркам сензора за отворена врата(че ми светят лампите в купето като се качи някой , без да имам отворено нищо, а проблема се оправя като отворя и затворя задна лява врата, тоест сигурно е от нея дерта.
                  Здравей, крушките в таблото и в климатичния панел и наоколо са Т5 - 1.2W, 12V

Аз тези в таблото си ги смених с диоди, бели и свети доста добре:
                  https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net...67&oe=5A544D72

Колкото до отворената врата, или има проблем със бравата във съответната врата или управлението (една синя кутия под задната седалка) има проблем. Датчик за отворена врата е в самата брава. Няма допълнителни ключове като на някои други марки коли тук.
                  Last edited by Furious 155; d.m.y г., 10:07.

Даването на газ, води до пристрастяване!
                  Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                  Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение

Колкото до отворената врата, или има проблем със бравата във съответната врата или управлението (една синя кутия под задната седалка) има проблем. Датчик за отворена врата е в самата брава. Няма допълнителни ключове като на някои други марки коли тук.
                    В таблото навсякъде са т5 освен в панела.. по малки са с различен цокъл.. добре свети да..
                    Може би от бравата ми прави проблем.
                    166 2.4 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение

Колега малко извън темата, но...с ладов датчик ли си за налягането на маслото?

Comment

Първоначално публикувано от Dimicha Покажи съобщение
                        Колега малко извън темата, но...с ладов датчик ли си за налягането на маслото?
                        За баи Иван незнам ама ако е от значение аз съм с такъв...
                        Помня преди години как ме оставиха да се мъча с един струг да си правя аз преходника... Що желязо отиде докато го докарам да става за ползване...
                        sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщение
                          За баи Иван незнам ама ако е от значение аз съм с такъв...
                          Помня преди години как ме оставиха да се мъча с един струг да си правя аз преходника... Що желязо отиде докато го докарам да става за ползване...
                          Ясноу...

Comment

Working...
                          X